čtvrtek 11. srpna 2011

Baronet připravuje ...

... vydat do konce roku další 3 díly Pravé kreve (Charlaine Harris) a 3 díly Bratrstva černé dýky + průvodce (J. R. Ward).


Pravá krev - Mrtví odcházejí   (září 2011)

Lidé v Bon Temps, s výjimkou Sookie Stackhouseové, toho mnoho o upírech nevědí. A vůbec nic nevědí o vlkodlacích. Aspoň dosud. Avšak nadpřirozené bytosti se rozhodly odhalit obyčejnému světu svou existenci. Všechno klape až do chvíle, kdy je jedna z nich nalezena zmučená blízko baru, v němž Sookie pracuje. Sookie má obavy, že místní lidé nejsou až tak tolerantní, a rozhodne se vraha odhalit, ať má jakoukoli podobu. Při svém pátrání však zjišťuje, že odjinud hrozí daleko větší nebezpečí, a že v nadcházející válce bude asi jen bezvýznamným pěšákem.


Pravá krev - Mrtví v rodině   (říjen 2011)

Poté, co ztratila své milované ve válce víl, cítí se Sookie zraněná a má vztek. Jediným světlým bodem v jejím životě je láska k upírovi Ericu Northmanovi. Ten je však, právě pro jejich vztah, pod přísným dohledem nového krále upírů. Nejhorší však je, že cesta do říše víl je uzavřena a některé uvízly v lidském světě. A jedna z nich se na Sookie opravdu velice zlobí…


Pravá krev - Smrtelná odplata   (prosinec 2011)

Se svým talentem pro vyhledávání potíží se Sookie nutně musí stát svědkem bombového útoku na bar U Merlotta, v němž pracuje. O Samovi Merlottovi je známo, že je dvojí povahy, a proto podezření z útoku okamžitě padne na protivníky měňavců. Sookie má jiné podezření, ale její pozornost je upřena na Erica, který plánuje s pomocí svého "dítěte" Pam zabít vampíra, který je nyní jejich pánem. A tak místo aby se věnovala vyšetřování, je postupně stále hlouběji zatažena do tohoto spiknutí, které se ukáže být daleko komplikovanějším, než se původně zdálo.


Bratrstvo černé dýky - Pomstěný milenec   (srpen 2011)

Další pokračování válek rodu upírů z Coldwellu a šestice jeho ochránců tvořících Bratrstvo černé dýky je opět plné dramatických příběhů, zápletek a osudů. Jeho hlavní postavou je však temná postava - Rehvenge, upír, který čerpá životní energii z emocí ostatních, obchodník s drogami. Jeho reputace způsobí, že je naverbován, aby pomohl odstranit drsného a ostražitého krále Wratha, vůdce bratrstva. Pod tlakem hrozícího nebezpečí hledá morální podporu a tak propadne kouzlu ošetřovatelky Ehleny, která snad jediná mu může pomoci, avšak jeho city přehlíží.


Bratrstvo černé dýky - Milenec jen můj   (říjen 2011)

Upírské Bratrstvo černé dýky se rozrůstá o dalšího bojovníka. John Matthew musel urazit dlouhou cestu, než byl nalezen mezi lidmi, kteří nepoznali jeho upírskou podstatu, stejně jako si jí nebyl vědom on sám. Nikdo však nezná ani jeho minulost, ani jeho pravou identitu. Osobní msta zavede Johna do nejzuřivějších bojů. A když se jeho spolubojovnice Xhexania ocitne v ohrožení, vkládá do jejího osvobození celé srdce. Xhex, kterou John přitahuje, však nechce podlehnout citům, protože právě ztratila milence, ale osud ukáže, že je jejich spojení nevyhnutelné.


Bratrstvo černé dýky - Milenka pout zbavená   (listopad 2011)

Vishousovo dvojče, sestra Payne, je ukuta ze stejného bojového ducha jako on. Po nekonečné době věznění z vůle všemocné Stvořitelky se jí podaří osvobodit, jen aby vzápětí utrpěla hrozné zranění. Její záchranu svěřuje Bratrstvo do rukou lidského chirurga, Manuela Menella, jediné možné spásy. Ten nikdy nevěřil na bytosti zjevující se v temných nocích a tím spíše se nechává svádět touto silnou ženou. Jejich světy, lidský a upíří, se však nutně dostávají do konfliktu, když je Payne předložen prastarý účet a jak její láska, tak život, se ocitají v nebezpečí.


Bratrstvo černé dýky - průvodce   (prosinec 2011)

Autorka poskytuje čtenářům svůj vlastní pohled na neobvykle populární cyklus románů Bratrstvo černé dýky, který by neměl chybět v knihovně žádného jejího fanouška. Sdílí zde se čtenáři svoje představy o jednotlivých postavách cyklu, o jejich povahách, schopnostech a zvláštním nadání, ale i své nejoblíbenější scény. Kniha je doplněna rozhovorem s autorkou a dalšími informacemi včetně rad začínajícím spisovatelkám.

2 komentáře: