čtvrtek 1. září 2011

Září

I tento měsíc nás nakladatelství pěkně zásobují.

Člověk pak neví co číst dřív :D.



V září se můžeme těšit na:



Andrea Cremer - Smečka  (5. 9.)

Calle se Shayem se díky Hledačům podařilo na poslední chvíli dostat z hrůzyplného domu Bosquea Mara. U Hledačů našli azyl i spojenectví a konečně můžou být spolu. Jenže Calla se probudí z mdlob do děsivé nejistoty: netuší, co se stalo s členy její smečky, s její rodinou, a strachuje se o život Rena, mladíka, který jí byl už dávno předurčen jako životní druh. Poté co se do úkrytu Hledačů dostane Callin bratr Ansel, její nejhorší obavy se potvrdí… Cítí, že svůj útěk a jeho následky může odčinit jen tehdy, když se vydá zpět do Vailu a mladé vlky osvobodí. Naštěstí Hledače, kteří se jí ujali, nemusí nijak zvlášť přesvědčovat. Záchranná výprava začíná… Druhý díl celosvětově úspěšné akční, romantické fantasy trilogie Smečka.


Alex Scarrow - Jezdci časem  (14: 9.)

Zahrávejte si s časem a známý svět… by se mohl změnit ve svět, jak ho neznáte.
Liam O’Connor měl zemřít v moři v roce 1912.
Maddy Carterová měla zemřít v letadle v roce 2010.
Sal Vikramová měla zemřít při požáru v roce 2026.
Ale několik okamžiků před jejich smrtí se zničehonic kdosi objevil a řekl: „Podej mi ruku…“
Jenže Liam, Maddy a Sal nejsou zachráněni. Najala je organizace, o jejíž existenci nemá nikdo ponětí, s jediným cílem – aby opravovali narušenou historii. Protože cestování časem je možné a někteří lidé by se rádi vrátili v čase a měnili minulost.
Proto existují JEZDCI ČASEM, aby nás chránili. Aby zabránili cestovatelům v čase ve zničení světa…


Rosemary Sutcliffová - Stříbrná větev  (27. 9.) 

Římskou Británií zmítají nepokoje a násilí. Musejí se s ním vyrovnávat i mladý lékař Justinus a centurion Flavius, kteří se náhodně seznámí v pevnosti Magnis, náhodně zjistí, že mají společné předky, a stanou se z nich nerozluční přátelé. Oba mladíci odhalí spiknutí, jehož cílem je svrhnout císaře.
Z obavy o vlastní život uprchnou z pevnosti a zpočátku chtějí odplout do Galie. Po dramatickém rozhodování se nakonec rozhodnou zůstat v Británii a bojovat po svém. Nakonec shromáždí skupinku mužů, s nimiž se vrhají do bitevní vřavy, aby ubránili čest Říma. Čas je ale drahý, protože zrádci neponechávají nic náhodě a císaři hrozí smrt.
Stříbrná větev je o druhý díl z řady oblíbených příběhů z římské Británie, které napsala Rosemary Sutcliffová, jedna z nejuznávanějích autorek knih pro děti a mládež.


Sbírka povídek - Prokletý maturiťák  (19. 9)

Když se holka chystá na maturitní ples, je s tím pokaždé spousta starostí. Musí sehnat šaty a boty, aby byla co nejhezčí nebo aspoň co nejoriginálnější. Musí zajít ke kadeřníkovi a vymyslet parádní účes. A nakonec je nutné sehnat to, s čím je obvykle největší problém – správného kluka. Ono totiž nejde být hvězdou plesu, když má člověk vedle sebe toho největšího losera z celé školy!
Ne, na tak důležitou událost, jako je maturiťák, je nutné si obstarat přinejmenším slušný doprovod. Ten kluk nemusí být nutně nejkrásnější, ale měl by být aspoň zajímavý a zábavný. A pochopitelně se vám musí vyrovnat vlastnostmi a schopnostmi, abyste vytvořili správný pár – protože o to přece jde, že ano?
To poslední platí zejména pro případ, že máte nadpřirozené schopnosti jako Mary. Nebo když toužíte po někom, kdo vás pořád tak nějak přehlíží, a proto si musíte pomoci kouzly. Nikdo nechce dopadnout jako Madison, která zvolila špatně, zaplatila za to životem a teď se snaží uniknout temné magii svého tanečníka… Zkrátka a dobře, najít správného partnera je démonicky těžké, ale naprosto nezbytné, protože v opačném případě vás čeká… prokletý maturiťák!


Nicky Perry - Spojení krve 

„Dám hlavu na stranu, zvednu obočí a nechápavě vykulím oči. „Cože je táta?“ Gary zmateně těká očima po místnosti, olízne si rty a polkne. Pak se zamračí. „Tvůj táta je Lykan,“ zopakuje mi, když vidí stejnou nechápavou reakci. Slovíčko Lykan jsem nikdy neslyšela. Neříká mi naprosto nic. Thomasovi to dojde o něco dřív než Garetovi, když si odfrkne a svým temným hlasem zahučí: „Werewolf.““
Život Gee je celkem normální až do doby kdy se dozví, že upíři a vlkodlaci skutečně existují. Že existují upíři, ji nijak nevadí, vždyť je do jednoho zamilovaná, ale že existují vlkodlaci to odmítá…


Charlaine Harris - Mrtví odcházejí

Lidé v Bon Temps, s výjimkou Sookie Stackhouseové, toho mnoho o upírech nevědí. A vůbec nic nevědí o vlkodlacích. Aspoň dosud. Avšak nadpřirozené bytosti se rozhodly odhalit obyčejnému světu svou existenci. Všechno klape až do chvíle, kdy je jedna z nich nalezena zmučená blízko baru, v němž Sookie pracuje. Sookie má obavy, že místní lidé nejsou až tak tolerantní, a rozhodne se vraha odhalit, ať má jakoukoli podobu. Při svém pátrání však zjišťuje, že odjinud hrozí daleko větší nebezpečí, a že v nadcházející válce bude asi jen bezvýznamným pěšákem.




Cat Clarke - Jako moucha v pavučině (vyjde v posledním zářijovém týdnu)
(obal a anotace převzaty od Abyss)

Hlavou se mi honí stále dokola stejné otázky:
Co po mně chce?
Jak jsem jen dopustila, aby se to stalo?
UMŘU?
Grace se probudí v bílém pokoji. Poslední, na co si vzpomíná, je to, jak byla vyvedena z místního parku, kam často chodívala a kam přišla, aby spáchala sebevraždu. Rychle jí dochází, kdo je její věznitel. Je to Ethan. Kromě nábytku, oblečení a jídla, jež jí pravidelně nosí, nenechal v pokoji nic jiného než tužky a papír, aby mohla psát. Je tak donucena znovu se vracet ke všemu, na co chtěla navždy zapomenout.
Celý měsíc Grace sní své sny, zachycuje svůj život na papír a my se tak dozvídáme více o ní samotné, jejím vztahu s matkou, s nejlepší kamarádkou i o klukovi, s kterým začala chodit. Jak se před námi její zamotaný život postupně rozplétá, vychází najevo, že ti, kteří jsou jí blízcí, nejsou vždy takoví, jakými se zdají být. Její nejlepší kamarádka, která s ní nechce sdílet svoje trápení, kluk, do něhož je strašně zamilovaná, ztráta otce a šokující odhalení, jež ji dovedlo k tomu, že jí do života vstoupil Ethan, její věznitel. Stále však zůstává cosi nevyřčeného.
Gracin příběh je vyprávěný s humorem, citlivě a zároveň i drsně, jak je u spousty mladých lidí zvykem. Je zřejmé, že i když má Grace hodně nedostatků, temná tajemství a dělá špatná rozhodnutí, snaží se ze své pavučiny vyprostit. Čelí nejdůležitější otázce ze všech - proč je vlastně tady?


Petra Neomillnerová - Doušek věčnosti (2. vydání)

Tina Salo má problémů nad hlavu. Motorkáři, mezi něž patří skupina vlkodlaků, umírají při bouračkách jako na běžícím pásu. Gothel zuří, protože chce zpátky svého syna Kaye, a je přesvědčená, že jí ho chce Tina ukrást.
A co je ze všeho nejhorší, Tinin otec Dyre už není jen nepříjemnou součástí nočních můr, ale velice reálnou hrozbou ohrožující upírstvo v celé Evropě...






Rachel Caine - Prokletý dům

Vítejte v Morganville. Po západu slunce ale raději zůstaňte doma. Městu začínají vládnout ti, kdo nejsou úplně mrtví...
Claire přijela do Morganville studovat a dobře se bavit. Nepředpokládala, že spolužačky z koleje jí budou už od začátku ztrpčovat život. Ani pronájem pokoje ve velkém starém domě však vůbec není změnou k lepšímu. Noví spolubydlící mají svá temná tajemství... ale přijmou Claire mezi sebe, když se ulice města začnou hemžit zlem žíznícím po čerstvé krvi.


1 komentář:

  1. Z těchto knih si rozhodně pořídím Vzpouru, Jezdce časem a Entangled. A taky docela přemýšlím o Prokletém maturiťáku (otřesný název :D). Každopádně, máme se na co těšit.

    OdpovědětVymazat