středa 12. října 2011

Poslední píseň

Autor: Nicholas Sparks
Nakladatel: Ikar
Rok vydání: 2010
Vazba: pevná

Anotace:
Život vzpurné sedmnáctileté Ronnie se obrátí vzhůru nohama, když musí odjet na letní prázdniny za svým otcem do ospalého městečka u moře. Na městské pouti se Ronnie seznámí s výstřední dívkou Blaze, která by mohla být skvělou kamarádkou nebýt jejího násilnického kluka Marcuse, a potká pohledného Willa. Ronnie ho považuje za hloupého frajírka, ale brzy bude muset svůj názor změnit. Ostatně o těchhle prázdninách na ni čeká krom velké první lásky i mnohem větší a osudovější překvapení. Na konci léta bude Ronnie dospělejší, moudřejší, o trochu smutnější a – zamilovaná.


Ronnie se svým bratrem Jonahem mají strávit prázdiny se svým otcem, kterého se Ronnie snažila poslední tři roky ignorovat, protože je na něj naštvaná, že opustil rodinu. Ronnie se rozhodne, že ho bude naprosto ignorovat. Také je rozhodnuta, že už nikdy nebude hrát na piano, ke kterému ji právě přivedl její otec.

Po příjezdu do městečka, kde otec bydlí se vydává na pouť a prochází se po pláži, kde se hraje plážový voleybal. Ronnie hru pozoruje a všimne si dvou hezkých kluků, ale říká si, že to nejsou její typy. Co čert nechtěl jeden do ní náhodou strčí a polije jí tričko. Po vysvětlení, že se jí nic nestalo odchází. Když se snaží tričko vyčistit strčí do ní zase někdo. Ten někdo je Blaze.

Ronnie se s Blaze spřátelí. Jenomže k Blaze patří ještě Marcus a dva "týpci", kteří se Ronnie moc nezamlouvají a navíc má z Marcuse strach. Během pobytu se také seznamuje s Willem, s klukem, který ji polil.
Jak na konec tyto prázdniny skončí? Sblíží se Ronnie s tátou? A co Blaze, Will a Marcus?

Poslední píseň není nějaké kdoví jaké dílo, ale musím říct, že se mi tato kniha moc líbila. Najde se v ní všechno, ať už humor nebo také silné momenty. Je to prostě takové dívčí čtení, které chytne a nepustí.

Podle této knihy snad také vznikl film, ale ten jsem neviděla. Nějak se nemůžu přenést, že Ronnie hrála Miley Cyrus, nějak jí mám spojenom s přiblblou Hannou Montanou a k Ronnie mi moc nesedne.

hodnocení:
 


zdroj obrázků: weheartit

2 komentáře:

  1. Už delší dobu se chystám přečíst si něco od Sparkse... snad se k tomu brzy dostanu. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Hezký blog, jestli chceš mrkni se i ke mě budu ráda :-)
    http://for-gal.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat