středa 23. listopadu 2011

Na lásku nevěří (recenze)

Autor: Katie Price
Nakladatel: BB art
Rok vydání: 2011
Vazba: pevná

Anotace:
    Sapphire Jonesová od té doby, co manžela přistihla s jinou ženou, na lásku nevěří. Teď už se s muži vídá jen za podmínek, které si sama určí, proto je také její současný přítel mladší než ona, pohledný, nedělá si na ni žádné citové nároky (zatím, ťuk, ťuk ťuk) a skvěle to umí v posteli. Co víc by si mohla přát?
     Sapphire veškerou svou vášeň dává do vlastní firmy – prodeje luxusního prádla a organizování dámských loučení se svobodou. Vede se jí dobře a připadá jí, že jí život přeje, dokud nepotká pohledného a okouzlujícího podnikatele, který se k ní hodí úplně ideálně. Pak se vše náhle pokazí na loučení se svobodou jedné seriálové hvězdičky, která je miláčkem bulvárních novinářů. O tom večeru budou mluvit úplně všichni, ale z jiných důvodů, a Sapphire se také dostává na titulní strany…
     Náhle je její firma v ohrožení, rozpadá se jí osobní život, který mívala dokonale pod kontrolou, a ona sama si uprostřed všech katastrof uvědomí, že přece jen není proti lásce tak imunní, jak myslela. Není už však moc pozdě?

Sapphire je 27 let. Má krásného a sexy přítele Jaye (který je o čtyři roky mladší), docela úspěšný podnik a rovnou dvě nejlepší kamarádky. Co by si mohla víc od života přát? Jenomže je v tom jeden malý háček. Jednoho krásného dne našla manžela ve vlastní posleli s jinou a od té doby na lásku nevěří. Ve svých vztazích chce mít vždy navrh a rozhodovat, jak vše bude probíhat.

Aby toho nebylo málo, do života se jí připlete pohledný podnikatel Ryan, který ji připadá ukrutně sexy a i když má přítele nějaký ďáblík v ní s ním rád flirtuje. Kamarádky ji od Ryana odrazují a nechápou co jí k němu přitahuje, když má tak úžasného přítele.
Asi po třech měsících ji Jay požádá o ruku a tím se vše komplikuje, protože Sapphire chce jen nezávazný vztah a manželství do jejích plánů vůbec nezapadá. Po různých problémech a rozmíškách se nakonec s Jayem rozejde a nic nebrání, aby se dala dohromady s Ryanem.

Ale je Ryan ten pravý pro Sapphire? Nepřišla právě o toho ideálního? A jestli ano, získá ještě lásku svého života? To vše a ještě víc zjistíte po přečtení této knihy ;).

Na lásku nevěří je vyprávěna ve třetí osobě z pohledu Sapphire. Jazyk je spisovný a knížka je celkově bez rušivých překlepů, které nerozptylují od děje. Také se v knížce nacházejí trošku lechtivější scény, proto je určena pro dospělé.

V příběhu se setkáváme i s Callem, který je jedním z hrdinů, se kterým jsme se setkali v jiných dvou Katiiných knihách, které u nás vyšly (Angel, Čekání na lásku). Na lásku nevěří zapadá mezi děj knih Čekání na lásku a Paradise (tato kniha by měla vyjít v ČR příští rok). V knize Na lásku nevěří je Call jen vedlejší postava a vystupuje zde jako Sapphiřin kamarád.

Tato kniha je čtvrté dílo, které jsem od Katie četla. Musím říct, že všechny knížky od ní se mi líbily, ale postupem času se mi zdá, že se ve všech řeší skoro to samé, ale jen s malými obměnami. Rozhodně, ale knížka stojí za přečtení :).

hodnocení:
 


zdroj obrázků:  weheartit

Žádné komentáře:

Okomentovat