sobota 31. prosince 2011

10 nejlepších knih roku 2011

Po vzoru některých blogerek jsem se i já rozhodla sestavit seznam těch nejlepších z nejlepších ;). Původní myšlenka vznikla u .

Ještě bych chtěla upozornit, že knížky nejsou seřazeny od nejlepších po nejhorší nebo naopak. To bych asi nezvládla. Pěkně těžké bylo už jenom vybrat z toho množství přečtených knich těch 10.




Ticho (Zavržený #3 - B. Fitzpatrick)
Tuhle sérii prostě miluju, je to moje srdcovka. Letos vyšel i druhý díl, nebyl sice špatný, ale Ticho je lepší! A i když mi Nora občas lezla na nervy, tak Patch to zachránil ;).







Když se pes směje (J. Šebesta)
Nehorázně vtipná knížka, která určitě stojí za přečtení. Nemá prostě chybu. Určitě doporučuju těm, kteří se u knížky nebojí uronit nějakou tu slzu, která jim vytriskne po výbuchu smíchu ;).







Krvavý karneval (Modrá krev #2 - M. de la Cruz)
Po přečtení prvního dílu jsem se hrozně těšila na druhý. A můžu říct, že nezklamal. Právě naopak. Krvavý karneval je podle mě lepší než první díl. Jestli mají všechny díly stoupající tendenci, tak se nemůžu dočkat pokračování!







Procitnutí (Lovkyně snů #1 - L. McMann)
Když jsem začala se čtením, tak jsem si řikala: "Pane Bože, co jsem si to sakra koupila." Nemyslela jsem to v dobrým, právě naopak. Potom když jsem se začetla, tak jsem za dvě hodiny neměla co číst a rychle jsem hledala kdy vyjdou další díly. U téhle knížky si prostě musíte zvyknou na styl a pak už ji neodložíte!!






Císař Nihon-džinu (Hraničářův učeň #10 - J. Flanagan)
Tahle série je mojí další srdcovkou. Nemá prostě chybu. Miluju všechny postavy v celé sérii. Nejvíc mám, ale ráda Horáce a Alys. A právě v tomto díle, měli oba své místo a dost prostoru.







Nádherné bytosti (Kronika prokletých zaklínačů #1 - K. Garcia & M. Stohl)
Tahle knížka, nebo vlastně celá série, má nezvykle napsaná. Hlavně tím, že vypravěčem je kluk a že použitý jazyk je pořádně nespisovný. Právě kvůli tomu nespisovnému jazyku mi chvíli trvalo, než jsem se začetla. Ale pak už jsem knížku nedokázala odložit ;).





Bohyně v domácnosti (S. Kinsella)
Bohyni jsem dočetla teprve před pár dny a tak jsem pořád plná dojmů ;). Nějakou dobu jsem neměla vůbec chuť něco číst. Pak jsem si řekla, že by to chtělo nějakou oddychovku a tak jsem sáhla po téhle knížce. Můžu říct, že splnila svůj účel a nakopla mě, takže už zase pěkně pokračuju ve čtení ;).






Modrý měsíc (Anita Blake #8 - L. K. Hamilton)
Mám ráda celou tuhle sérii. Objevila jsem ji náhodou v knihovně, když jsem nějak nevěděla co číst. Modrý měsíci je pro mě, ale zatím ten nejlepší díl z těch, který vyšli v češtině. Ptáte se proč? No přece kvůli Richardovi. To něho jsem se totiž zamilovala, i když je to takový ťuňťa. A právě v tomhle dílu nebyl žádný Jean-Claude a tak měl Richard k Anitě volnou cestu ;).





Ještě než umřu (J. Downham)
Tohle byla ta nejsmutnější knížka jakou jsem letos četla. Ale nemůžu ji sem nezařadit přestože jsem u ní brečela (a to normálně u knížek nedělám). Nevím co víc napsta, prostě si ji přečtěte, stojí za to!








Žár krve (Zaklínačka Lota #2 - P. Neomillnerová)
Miluju všechny knížky od Petry Neomillnerové (teda kromě o magii na to moc nejsem). Letos jsem od ní četla jenom tuhle knížku, proto ji sem zařazuju. Zatím mě knížky od této autorky nezklamali :).

2 komentáře:

  1. Ticho je úžasné! Lovkyni snů můžu potvrdit taky, ale zbytek jsem nečetla... Pár jich dokonce ani neznám. :P

    OdpovědětVymazat
  2. Ne? Tak to je hřích!! Okamžitě napravit :D :D

    OdpovědětVymazat